www.neafiladelfeiatv.gr
αναβάθμιση οδοφωτισμού 2023 768x538 1
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Η Αναβάθμιση Του Δημοτικού Οδοφωτισμού Σε Όλη Την Πόλη Είναι Πλέον Γεγονός!

Κοινοποίηση

Ολοκληρώνεται σε χρόνο ρεκόρ και μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, με την αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού και την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε κάθε γωνιά της πόλης, μετά την 074/2023 Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το έργο, που δρομολόγησε από την αρχή έως το τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας η σημερινή δημοτική αρχή, έχει ως σκοπό την αντικατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του υπάρχοντος παλαιού και ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού με «έξυπνα» φωτιστικά σώματα φιλικά προς το περιβάλλον και υψηλής τεχνολογίας λαμπτήρες, τύπου led, ενώ συμπεριλαμβάνει την 10ετή εγγύηση/συντήρηση καλής λειτουργίας από τον ανάδοχο!

Επένδυση που υλοποιείται χωρίς να «φορτωθεί» ο Δήμος με δάνεια, τόκους και χρέη και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομικών πόρων, σε μία περίοδο κατά την οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, το κόστος του ρεύματος έχει εκτοξευθεί για νοικοκυριά και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών με LED θα έχει ως αποτέλεσμα: Να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 2.072.451,95Kwh ανά έτος. Να εκλύονται 2.049,66 λιγότεροι τόνοι διοξειδίου του άνθρακα (CO2) ετησίως. Να μειωθεί η εγκληματικότητα. Να μειωθούν τα ατυχήματα λόγω ελλιπούς φωτισμού. Να συμμορφωθεί ο Δήμος μας με το ΦΕΚ 3424Β/2022 που προβλέπει επιβράβευση επίτευξης στόχων εξοικονόμησης ενέργειας (67% εξοικονόμηση ενέργειας).

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:

«Όπως ανέφερα και μετά την σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έπειτα από τα έργα πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ και του αγαπημένου σε όλους μας άλσους, την ανέγερση νέου παιδικού σταθμού, ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο ξεκίνησε και ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες στην πόλη μας. Αυτό της αντικατάστασης του δημοτικού φωτισμού με σύγχρονα φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τύπου LED, πράσινης τεχνολογίας. Υλοποιούμε έτσι, μετά από μία πολύμηνη και χρονοβόρα διαδικασία και πλήθος προσφυγών από μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου, μία ακόμη βασική δέσμευσή μας προς τους πολίτες. Τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε καθήκοντα σε έναν Δήμο με παλαιό και προβληματικό φωτισμό, με σκοτεινές γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, με αποτέλεσμα τα απολύτως δικαιολογημένα παράπονα των συμπολιτών μας να εκφράζονται προς όλους μας σε καθημερινή βάση. Με πάμπολες καμένες λάμπες και αδυναμία έγκαιρης αντικατάστασής τους, είτε λόγω οικονομικών δυσκολιών, είτε λόγω του ελλιπούς προσωπικού, και όλα αυτά με τις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και ΟΤΑ από το 2022 να έχουν εκτοξευθεί! Έφτασε η ώρα λοιπόν, αυτή η κατάσταση να αλλάξει. Πλέον οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Φιλαδέλφειας  θα απολαμβάνουν τις ανταποδοτικές υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού που τους αξίζουν. Αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το δίκτυο δημοτικού φωτισμού σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συνοικία, βελτιώνοντας στην πράξη την ποιότητα ζωής καθώς και το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Φυσικά και δεν σταματάμε εδώ. Η δουλειά σε κάθε τομέα αρμοδιότητάς μας συνεχίζεται…».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο, τα οφέλη από το νέο σύγχρονο δημοτικό φωτισμό:

dimosfx.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιάννης Τομπούλογλου Για Το Τριήμερο Της Αποκριάς Και Την Καθαρά Δευτέρα: «Η Πόλη Μας Ξαναγίνεται Οικογένεια»

omada diktiou

Στ. Κασσελάκης: 650 ψυχές ανοιχτά της Πύλου, κι όμως όλοι παριστάνουν ότι δεν υπήρξαν

omada diktiou

Νέα Φιλαδέλφεια: Ξέσπασε ο αδερφός του Μιχάλη για το πανό στη Λεωφόρο – “Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας”

omada diktiou